Ο δείκτης ισότητας φύλων 2021 κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ-28. Το χάσμα αμοιβής για ίση εργασία είναι υψηλό, η πρόσβαση γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων περιορισμένη, στην εργασία χαμηλότερη από την ανδρική και με δυσμενέστερους όρους, η φροντίδα του σπιτιού και των οικείων βαρύνει δυσανάλογα τη γυναίκα. Η βία κατά των γυναικών, ειδικά στη διάρκεια της πανδημίας έχει αυξηθεί και δεν καταγράφεται.

Η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί την απάντηση στην επιτακτική ανάγκη άρσης των ανισοτήτων. Από τον περασμένο Οκτώβριο συμμετέχουν 4.700 γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών στο WOMENTORS, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωσή τους μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων, ώστε να αναλάβουν τον χώρο που τους αντιστοιχεί στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην Πέμπτη 4 Μαρτίου και ώρα 13:00 σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών WOMENTORS.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι συντελεστές του προγράμματος, αλλά και νέες γυναίκες που εκπαιδεύθηκαν ως leaders, ώστε να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν άλλες νέες γυναίκες.

Οι δημοσιογράφοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Συνέντευξη Τύπου, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ προκειμένου να λάβουν το πρόγραμμα και πληροφορίες για τη σύνδεσή τους στην πλατφόρμα Zoom.

Θα σας περιμένουμε με χαρά, για να μοιραστούμε μαζί σας το όραμά μας και τις μαρτυρίες των νέων leaders μας που εκπαιδεύονται για να ενδυναμώσουν και εμπνεύσουν άλλες γυναίκες.

 

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα της Συνέντευξης Τύπου

Περισσότερες πληροφορίες: info@lrf.gr