Αγαπητές υποψήφιες Leaders,

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες, καθώς μετά την εξέταση πολύ αξιόλογων αιτήσεων από νέες γυναίκες σε όλη τη χώρα, αλλά ακόμη και από Ελληνίδες που βρίσκονται στο εξωτερικό(!), έχουμε καταλήξει στην εθνική ομάδα των νέων Leaders του WOMENTORS. Όπως κάθε γυναίκα, είναι όλες ξεχωριστές, με ιδιαίτερες κλίσεις και προσόντα, με διαφορετικές εμπειρίες και προσωπικότητες. Πιστεύουμε ότι μέσα από το πρόγραμμά μας θα τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, να εξερευνήσουν πτυχές του εαυτού τους και της κοινωνίας και να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια που θα τις βοηθήσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ικανότητές τους κάνοντας τη διαφορά για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Δραστηριοποιούμενες μέσα στο δίκτυό μας θα βγούμε όλες πιο πλούσιες σε προσόντα και πιο δυνατές. Θα μπορέσουμε να αναγνωρίζουμε τα στερεότυπα, να τα υπερβαίνουμε, να μην τα αναπαράγουμε στις οικογένειές μας ή/και στο περιβάλλον μας και φυσικά, να μην τα αφήνουμε να ορίζουν τις αποφάσεις μας. Θα είμαστε σε θέση να προλαβαίνουμε ή να αντικρούουμε συμπεριφορές αρνητικής διάκρισης λόγω φύλου και να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από διακρίσεις, όπου τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων θα γίνονται σεβαστά.

Παρόλο που η πρόσκληση προς τις νέες γυναίκες δημοσιεύτηκε εν μέσω καραντίνας, το ενδιαφέρον για την ανάληψη ρόλου Leader στο WOMENTORS ήταν πολύ μεγάλο, γεγονός που αντανακλά τη δυναμική της νέας γενιάς των γυναικών στη χώρα μας. Δεχθήκαμε πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων και ο σχεδιασμός του πανελλαδικού αυτού προγράμματος προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό Leaders ανά περιοχή. Για τον λόγο αυτό υποχρεωθήκαμε να απορρίψουμε και πολύ καλές υποψηφιότητες. Όλες οι υποψήφιες Leaders -είτε επιλέχθηκαν είτε όχι- έχουν λάβει απαντητικό email. Σε κάθε περίπτωση, στο WOMENTORS υπάρχει χώρος για όλες τις νέες γυναίκες.

Αν επιλεγήκατε ως Leader, θα λάβετε στο επόμενο διάστημα ενημέρωση στο email σας σχετικά με την εκπαίδευσή σας. Αν όχι, σας ενθαρρύνουμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στον δικτυακό μας τόπο www.womentors.gr στο Instagram και στο Facebook, όπου ιδιαίτερα τον ερχόμενο Οκτώβριο και Νοέμβριο, θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα σεμινάρια ενδυνάμωσης, ώστε να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) σε αυτά που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή σας. Φέτος τα σεμινάρια θα προσφερθούν μέσω τηλεδιασκέψεων, καθώς οι συνθήκες της πανδημίας υπαγορεύουν την αποφυγή των συναθροίσεων. Θα φροντίσουμε οι τηλεδιασκέψεις να είναι ενδιαφέρουσες και διαδραστικές.

Σας υποσχόμαστε ότι το ταξίδι στο WOMENTORS θα είναι γοητευτικό, γεμάτο ανακαλύψεις και προοπτικές. Σας περιμένουμε είτε είστε στην ομάδα των Leaders είτε όχι.

Η Οργανωτική Ομάδα του WOMENTORS