Βάλια Περπινιά

H Βάλια Περπινιά είναι ανώτατο στέλεχος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, πιστοποιημένη Coach προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια και Mentor νέων ανθρώπων, μέσα από τoν οργανισμό Job Pairs και τη διαδικτυακή πλατφόρμα 100mentors. Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια σε εργασιακά θέματα.

Η επαγγελματική της πορεία και εξέλιξη συνδέθηκε για πολλά χρόνια με την δυναμική παρουσία και μεγέθυνση του Ομίλου Alpha Bank, στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η σταδιοδρομία της σε έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς Ομίλους της χώρας, την εξέθεσε σε πληθώρα σύνθετων και συχνά δύσβατων εμπειριών, ενώ απέκτησε βαθιά γνώση του αντικειμένου της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού. Εξειδικεύτηκε σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, εταιρικής επικοινωνίας, εργασιακών σχέσεων, οργάνωσης και διαχείρισης συστημάτων διοίκησης, ανάλυσης και εφαρμογής οργανωτικών αλλαγών και συμμετείχε στην συντονιστική ομάδα του Ομίλου που υλοποίησε όλες τις στρατηγικές συμμαχίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις Τραπεζών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ανέλαβε από νωρίς ηγετικό, διαμεσολαβητικό και εκπαιδευτικό ρόλο, συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό έργων και χορηγιών διεθνούς εμβέλειας, υπήρξε εκπρόσωπος της Alpha Bank  στην Κοινωνική Επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ βραβεύτηκε επανειλημμένως για την ευρεία εθελοντική της προσφορά. Αποχώρησε από την Alpha Bank το 2015, ως Υποδιευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Έκτοτε δραστηριοποιείται σε ανάληψη έργων στρατηγικού HR σε μικρές και μεσαίες εταιρείες και είναι Coach, με προσέγγιση και μεθοδολογία που στοχεύει στην ολιστική ενδυνάμωση του κάθε ανθρώπου.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού από το Business School του Πανεπιστημίου Warwick της Μεγάλης Βρετανίας, με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στo αντικείμενό της. Είναι μέλος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Μότο της στις δύσκολες στιγμές: «Ανάπνευσε, ενέπνευσε, αφήσου. Όλα θα πάνε καλά!»